Noul Cod de Procedură Civilă!

New Law Noul Cod de Procedură Civilă!

Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Potrivit documentului de presa, proiectul de lege adoptat cuprinde si o regula de drept tranzitoriu. Astfel, cererile si executarile silite incepute inainte de data punerii in aplicare a noului Cod de procedura civila vor continua pe procedura care era in vigoare la momentul inceperii acestor cereri, iar cererile si executarile silite initiate dupa data punerii in aplicare a noului Cod de procedura civila, vor fi solutionate potrivit noului Cod. De asemenea, o serie de prevederi din noul Cod de procedura civila privind competenta, privind citarea partilor, au fost deja puse in aplicare prin Legea micii reforme.

Acesta a precizat faptul ca noul Cod de Procedura Civila este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei si că studiile de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal şi de procedură penală martie-iunie 2013, demnitarul precizând că va propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013.

 

Tags:

Leave a Reply