Prelungirea Dovezii de Circulatie

DEMISIA 05 Prelungirea Dovezii de Circulatie

Prelungirea dreptului de circulaţie, în cazul săvârşirii unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, se face din 30 în 30 de zile în baza unui document eliberat de procurorul care efectuează urmărirea penală sau de cel care exercită supravegherea cercetarii penale, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecatoreşti.

Atentie !

  • Pentru prelungirea dovezii de circulatie trebuie sa sa indepliniti anumite proceduri inainte de implinirea termenului de 30 de zile.

Astfel, se va formula o noua cerere (model pe care il gasiti mai jos) prin care se va solutiona prelungirea dovezii de circulatie urmand sa se mentioneze in cuprinsul acesteia printre altele si momentul de la care vor fi calculate urmatoarele 30 de zile.

Cererea va fi depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit fapta personal de catre invinuit ori prin intermediul unui avocat (printr-o imputernicire avocatiala);

Alaturi de cererea de prelungire a dovezii de circulatie se vor mai depune urmatoarele documente:

  1. actul de identitate al invinuitului (copie xerox);
  2. dovada de circulatie emisa pe numele invinuitului (copie xerox) – cu mentiunea ca aceasta va fi depusa fata/verso in momentul in care, cel putin o singura data a fost prelungita dovada pentru o perioada de 30 de zile.

Atentie !

  • La momentul depunerii acestor inscrisuri, invinuitul (sau dupa  caz: avocatul imputernicit) va avea asupra lui si originalul dovezii de circulatie, intrucat de cele mai multe ori va este solicitat;

Ulterior depunerii cererii mentionate mai sus, va va fi eliberata o rezolutie de catre procuror, acesta admitand cererea de prelungire a dovezii de circulatie.

Cu aceasta rezolutie a procurorului (exista si cazul in care procurorul trimite aceasta rezolutie direct catre Brigada politiei rutiere), va trebui sa va prezentati la sediul Brigazii Politiei Rutiere din Logofat Udriste 9-15, sector 3, biroul nr. 5 – “Prelungire Dovezi”, unde vi se va scrie pe dovada noua data pana la care aveti dreptul sa circulati pe drumurile publice aplicandu-se totodata stampila acestei institutii.

 

Model de cerere formulata catre procuror pentru prelungirea dovezii de circulatie:

Domnule prim procuror,

Subsemnatul ………, CNP …….. , fiul lui ……. si …., nascut la data de ……. … in ………., domiciliat in ……………….., in temeiul art.111 din OUG 192/2002, va rog sa dispuneti prelungirea dreptului de circulatie pe o perioada de 30 de zile.

Mentionez faptul ca sunt cercetat in dosarul nr …………….. al Parchetului pe langa ………… pentru savarsirea infractiunii(lor) de …….. ……

Fac precizarea ca organele de politie mi-au retinut permisul de conducere, seria ………. , nr………., eliberandu-mi dovada inlocuitoarea a acestuia, seria ……, nr……

Va multumesc.

Data:                                                                                                                                                                                                               Semnatura

 

Temei legal:

  • art. 111 alin 6 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;
  • art. 216 alin 3 si 4 Cod Penal;
  • art. 219 alin 2 Cod Procedura Penala;
  • art. 5 indice 2 Cod Procedura Penala cu referire la Decizia Curtii Constitutionale nr. 742 din 24.06.2008 publicata in MOf. nr. 570 din 29.07.2008.

 

Tags: ,

Leave a Reply