S-a modificat legea “lui Mitica” privind combaterea violentei in sport! Huliganii pot fi condamnati si la 5 ani de puscarie!

FOTBAL 150x150 S a modificat legea lui Mitica privind combaterea violentei in sport! Huliganii pot fi condamnati si la 5 ani de puscarie!

Prin modificarea si completarea Legii 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive s-au inasprit pedepsele pentru recidivistii la violenta pe stadioane.

Textul legislativ stabileste, intre altele, ca:

  • patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept, prin orice mijloace, pe suprafata de joc constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la un an si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la un an la 2 ani.

Daca intrarea pe suprafata de joc este insotita sau urmata de acte de agresiune sau violenta fizica, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 2 ani si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la 2 ani la 4 ani.

 

  • confectionarea, detinerea, incercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice alta operatiune fara drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, in incinta arenei sportive, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 5 ani.

 

Leave a Reply