Tulburarea ordinii si linistii publice (2) – Amenda pentru hartuirea unei persoane la telefon prin apelarea repetata.

Telefon 09 150x150 Tulburarea ordinii si linistii publice (2)   Amenda pentru hartuirea unei persoane la telefon prin apelarea repetata.

Legea privind asigurarea ordinii si linistii publice prevede urmatoarele sanctiuni:

  • pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru persoanele care folosesc cutite sau alte arme neletale in locuri publice, refuzul de a se legitima cu actul de identitate, savarsirea de acte de violenta si tulburarea ordinii si linistii publice. De asemenea, aceeasi pedeapsa este prevazuta si pentru persoanele care utilizeaza in mod repetat numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 fara a avea un motiv intemeiat.
  • amenda de la 1.000 la 3.000 de lei – se va pedepsi si activitatea de comercializare a bauturilor alcoolice si a produselor din tutun in incinta institutiilor de invatamant.
  • amenda de la 200 la 500 de lei – pentru persoanele care scriu sau deseneaza pe peretii cladirilor sau in mijloacele de transport si cele care dezlipesc anunturile si reclamele afisate in locurile special destinate. Aceeasi amenda este prevazuta si pentru hartuirea unei persoane la telefon prin apelarea repetata, consumul de bauturi alcoolice in parcuri sau refuzul de a parasi un local dupa ora de inchidere.
  • amenda de la 200 la 500 de lei – pentru solicitarea sau primirea unor sume de bani pentru a facilita oprirea, stationarea sau parcarea autovehiculelor.
  • amenda de la 400 la 1.000 de lei - pentru  persoanele care isi alunga din locuinta comuna sotul si a persoanelor care intretin relatiii sexuale in locuri publice. Aceeasi sanctiune va fi aplicata si pentru comercializarea sau desfacerea bauturilor alcoolice in incinta spitalelor si pentru adresarea de injurii operatorilor din Sistemul national Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.

Tags: , , ,

Leave a Reply