Tulburarea ordinii si linistii publice (1) – Fara nunti in corturi si muzica tare dupa orele 22.00.

Boxe Muzica 01 150x150 Tulburarea ordinii si linistii publice (1)  Fara nunti in corturi si muzica tare dupa orele 22.00.

Legea privind asigurarea ordinii si linistii publice interzice organizarea de petreceri cu caracter privat in corturi, spatii neacoperite sau alte amenajari situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte.

Sanctiuni:

 • amenda de la 500 de la 1.500 de lei si pana la 300 de ore de activitati in folosul comunitatii pentru persoanele care organizeaza petreceri cu caracter privat in corturi, spatii neacoperite sau alte amenajari situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte;
 • amenda de la 1.000 si 3.000 de lei si pana la 300 de ore de activitati in folosul comunitatii pentru cei ce nu respecta prevederea ce interzice localurilor publice, situate in imobile cu destinatia de locuinta sau in apropierea acestora, sa difuzeze muzica dupa orele 22.00. Aceleasi restrictii sunt prevazute si pentru terasele in aer liber.

Atentie !

 • In statiunile turistice se pot stabili alte orare de functionare a localurilor, dupa consultarea cetatenilor, a autoritatilor competente din domeniul protectiei mediului si a operatorilor din turism.

Alte prevederi:

 • In cazul repetarii in termen de 3 luni a  contraventiei, agentul constator va inainta primariei procesul-verbal pentru dispunerea masurii de suspendare a activitatii localului pe o perioada de la o luna la 3 luni.
 •   “In cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise” se poata face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinatate. Conform legii, prin “imediata vecinatate” se intelege “zona adiacenta a unor spatii de locuit, in limita a cel mult 50 de metri fata de aceste spatii“.

One Response to “Tulburarea ordinii si linistii publice (1) – Fara nunti in corturi si muzica tare dupa orele 22.00.”

 1. Cioiu Adrian says:

  Buna ziua si La multi ani pe 2012!
  As dori sa stiu daca din acest an legea tulburarii ordinii si linistii publice va devenii din contraventie in infractiune (“In cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise” se poata face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinatate. Conform legii, prin “imediata vecinatate” se intelege “zona adiacenta a unor spatii de locuit, in limita a cel mult 50 de metri fata de aceste spatii“.), deoarece am un vecin care da muzica foarte tare toata noaptea iar politia nu poate decat sa sune la el la usa iar acesta sa-i ignore fara sa le deschida usa. Ce se poate face in acest caz?
  Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra

Leave a Reply