Suspendarea temporara a activitaţii unei firme pe o perioada de pana la 3 ani.

ACTIVITATE SOCIETATE COMERCIALA 150x150 Suspendarea temporara a activitaţii unei firme pe o perioada de pana la 3 ani.

Documentele necesare pentru inregistrarea acestei menţiuni la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sunt:

 • Cerere de inregistrare; (original)
 • Hotararea adunarii generale a asociaţilor, acţionarilor, decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitaţii societatii comerciale; (original)
 • Anexa la hotararea adunarii generale a asociaţilor, acţionarilor, decizia asociatului unic – optiunea word count; (original)
 • Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocaţiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitaţile legale; (original)
 • Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Atentie!

Hotararea A.G.A (adunarea generala a asociaţilor) sau decizia asociatului unic de suspendare temporara trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de fond si forma in conformitate cu Legea 31/1990 privind societatile comerciale;

De asemenea, Hotararea A.G.A sau decizia asociatului unic de suspendare temporara va conţine durata pe care se face suspendarea. (maxim 3 ani)

Tags: ,

3 Responses to “Suspendarea temporara a activitaţii unei firme pe o perioada de pana la 3 ani.”

 1. ALINA says:

  Buna ziua

  Eu am suspendat activitatea imediat ce am infiintat firma in 2010 si acum am primit 2 notificari de depunere a declaratiilor 100 si 101. Si dupa cum am intrebat si la anaf cand am depus in martie declaratie pe proprie raspundereca firma nu a avut activitate , mi s-a spus ca nu trebuie sa depun nici o declaratie. Ce se poate face in cazul de fata?

 2. Admin says:

  Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, va recomand sa cititi si celalalt post si anume: http://www.blog-juridic.ro/2011/03/13/suspendarea-temporara-a-activitatii-unei-firme-regimul-derogatoriu-de-depunere-a-declaratiilor-fiscale/.

  Regimul derogatoriu este o necesitate, el trebuie obtinut imediat ce Registrul Comertului a emis incheierea prin care s-a suspendat societatea comerciala.

  De asemenea tot la Administratia Financiara veti rezolva problema Dvs.(nu uitati sa aveti asupra Dvs. actele prin care s-a suspendat societatea)

 3. Sunt contrariat de aceste informatii…

Leave a Reply